За направата на творчески кокове е необходима среща с въображението

16.12.2008г. / 16 49ч.
Аз жената
За направата на творчески кокове е необходима среща с въображението

Фризьорска академия Stephan проведе специализирано ателие за напреднали фризьори на тема “Кокове”. Популярният коафьор, призьор в редица конкурси и артистичен директор на академията у нас, Васил Михайлов, демонстрира пред напреднали фризьори от София и страната професионализъм, уникална креативност и дисциплина, необходими при участието в конкурсни изяви и подготовката на официални прически.

За по-малко от час благодарение на уникалния метод преподаван ежедневно в школите на марката, включително и у нас, коафьорът подготви два от демонстрационните модела и обясни стъпка по стъпка част от възможностите, които познаването на метода предлага в подготовката на официални, конкурсни или сценични прически.

“Познавайки основите на метода Stephan, фризьорът може да реализира всяка своя идея.”, коментира Васил Михайлов.“Фризьорът трябва да е подготвен да се “срещне” с въображението си, когато става въпрос за направата на творчески кокове – нужно е да има базата от знания, която да му позволи да развие артистичните си идеи.”

Артистичният директор на фризьорската академия подчерта и нуждата от непрекъснато обновяване на знанията, колекционирането на всяка малка идея и детайл, които могат да послужат в бъдещите конкурсни или сценични изяви на фризьорите. Само преди дни самият той се завърна от специализирано ателие за творчески кокове в Париж на Летисия Генау – фризьор-посланик на LOrеal Professionnel и член на творческия екип на Haute Coiffure Francaise.

Следващото специализирано ателие за кокове на академията е през април 2009 г.

* * *

Уникална прическа за всеки – ателие за напреднали фризьори

Коментирай