Стилно модно ревю в резиденция “Бояна” беше финал на представянето на моден алманах

18.12.2008г. / 10 10ч.
Аз жената
Стилно модно ревю в резиденция “Бояна” беше финал на представянето на моден алманах

Представянето на “Алманах на българската мода” в резиденция “Бояна” бе закрито от стилно ревю на Astella Atelier с креативен директор носителката на “Златна Игла” за Дизайнер на 2008 г. Аля Милушева. Визия от колекцията на модната къща е и корица на тазгодишното издание на Алманаха.

В линията Las Vegas – Formal Wear Аля залага на класиката, но одухотворена от характерните за стила на марката ексклузивни акценти. В колекцията буквално са влюбени дамите, на които предстоят стилни вечерни събития и абитуриентките, тръпнещи от вълнение. Цветовете на тоалетите в колекцията са по-сдържани и сериозни от обичайните за марката. Въпреки това класическото черно и актуалното за сезона синьо изгряват с нова сила, освежени от панделки, кристали и изкусни мулажи с материята. В тъмните нюанси има много детайли, които ги правят закачливи и интересни. Органза, нашита с миниатюрни перца, различни дантелени бордюри, кристали и екстравагантни варианти на връхни дрехи към моделите са елементите, които разнообразяват черното, вдъхвайки му нов живот. Съчетанието на черно и бяло отново ни препраща към класиката, но интерпретирана по коренно различен начин. Подобна е и “съдбата” на другия актуален цвят за сезона – синьото. Съчетанието на синьо и черно, преливането на нюанси от тюркоазено до морскосиньо му придават изтънченост и блясък. Изящни златни акценти от дантела завършват стилното лустро на тоалетите. Кройките на безупречно стилните тоалети в последната модна тенденция на марката нежно подчертават линията на женското тяло, а умелите срязвания в корсетите отдават дължимото на съблазнителните му извивки. Ръчната изработка на всеки тоалет от “вечните” копринени материи шифон, сатен и органза, демонстрира истинското майсторство и почерк на дизайнера.

Във времето на световната криза, Аля Милушева създава колекция, която показва характерната за дизайнерите в цял свят обвързаност с актуалните събития, но и дръзка креативност, която е сред най-неустоимите черти на висшата мода. Инспирациите на дизайнерката “кореспондират” с последните политически и обществени събития, но категорично доказват, че “финансова криза” не означава криза на идеи, а точно обратното. “Когато работиш под натиск, а си провокиран да създаваш модерна, стилна и качествена дреха, въображението ти се развихря неимоверно. Ясно е, че и през следващата година ще има официални събития, но стилът им ще се видоизмени и модата ще следва тази тенденция” – смята Аля.

Вижте фото поглед със снимки от ревюто.

* * *

Коледни предложения за емоционална и възпламеняваща визия
Мост между модата и перфекционизма хвърля нова есенно-зимна колекция

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
poli ( преди 11 години )