Номинациите за модни награди България 2008/"09 ще се определят през февруари и март

14.01.2009г. / 10 11ч.
Аз жената
Номинациите за модни награди България 2008/"09 ще се определят през февруари и март

На основание документи, представителство и доказано успешна организационна дейност Националната камара за мода на България отговори на световните изисквания, с което получи ексклузивните права да представлява България в Световна Седмица на Модата, Световни Модни Награди, Световна Модна Академия, Световна Модна Асоциация и Световна Модна Фондация.

Първите номинации за Световни модни награди България 2008/2009 ще бъдат определени на предстоящите:

Софийска Седмица на Модата, 17-22 февруари 2009 за дизайнери и модни къщи с колекции висша, експериментална, авангардна и луксозна абитуриентска мода;

Пловдивска Седмица на Модата, 13-19 март 2009 за дизайнери и модни къщи с колекции прет-а-порте, мъжка мода, спортно-елегантна младежка, детска мода и трикотаж.

Българската Седмица на Модата е част от световния моден календар, световната модна телевизионна и интернет мрежа. Участията на всеки дизайнер или модна къща е с минимум 15 модела до максимум 80 и се осъществява чрез самостоятелни модни дефилета, групови или частни модни партита. Предоставят се и представителни шоу-румове за изложение на уникалните авторски колекции.

Национална камара за мода на България подготвя и ще изпрати персонални покани до национални фирми, организации и институции за партниране в престижните национални и световни събития за утвърждаване имиджа на България в пълнота.

След приключване на текущото национално държавно утвърждаване очаквайте специална пресконференция за представяне на любопитни детайли на събитията у нас и за финала в Холивуд, Кодак театър, Лос Анжелис - САЩ.

* * *

Тенденции в италианската мода за есен-зима 2008-09
Узакониха Европейския моден съвет

Коментирай