Бъдете единствени и неповторими

23.02.2009г. / 09 49ч.
Аз жената
Бъдете единствени и неповторими

Арт Студио КАВ с дизайнер Краси Стефанова и художник Ани Стефанова е доказано име в българските модни среди. Вече повече от десет години КАВ е знак за уникалност, качество, финес и изящност. Знак за неповторима елегантност, качествени материи и прецизно изпълнение.
Артстудио КАВ е създадено преди 10 години от сестрите Ани и Красимира Стефанови. Дизайнерката Красимира Стефанова е завършила културология в СУ "Св. Климент Охридски", с мода се занимава от ранни години. Художничката Ани Стефанова прави първата си самостоятелна изложба едва на 16 години с графични рисунки с туш. Специализира се в рисуваната коприна, която въплъщава в картини, паравани, аксесоари и бутикови облекла.
Тоалети с марката КАВ са притежание на много личности у нас и по света, ВИП представители, представители на шоубизнеса и разбира се на всяка жена или мъж, абитуриенти или булки, които са поискали да бъдат различни и уникални.

Тенденции
Традиционна и специфична за творческия почерк на Артстудио КАВ е ръчно рисуваната естествена коприна, изработена по уникална технология. Предлаганите от тях бутикови облекла са уникати и са нестандартни като модели и изпълнение. Използваните материи са предимно естествени - коприна, памук, лен, велур, кожа, тафта, както и трико, шифон и деним.
Артстудио КАВ е в постоянно творческо търсене и нетрадицонно прилагане на специфични техники като рисунки върху деним и коприна, както и апликации върху облеклата, изработени от същите материи. КАВ отправя предизвикателство и към силния пол с ризи от естествен ръчно рисуван копринен шантунг. Задължителните аксесоари към тоалетите - шалове, чанти, колани, бижута и вратовръзки, са също запазен знак на Артстудиото. Дизайнерката Краси Стефанова налага неконвенционални кройки и специфични дизайнерски решения.
Сватбата и абитуриентския бал с най – голямата страст и предизвикателство в осъществяване на творческите идеи на двете дизайнерки.
Като цяло творческите идеи на Краси и Ани Стефенови се реализират в модели, изработени не само за изяви в ревюта, а за всекидневието на всяка дама или мъж. Артстудио КАВ си поставя за цел да предлага носими дрехи и за двата пола: комфортни облекла с неповторима уникалност, дрехи за всеки, който иска да бъде забелязан. Творбите на Артстудио КАВ, облекла и картини, са притежание на много частни колекции у нас и по света - Германия, САЩ, Франция, Кувейт, Алжир и Русия.

Ани Стефанова
Графика, рисувана коприна и маслена живопис. Картините от рисувана коприна са изработени с уникалния и характерен за художничката стил - смесващ техниките на батика с оригинални графични техники - стил, който Ани Стефанова открива сама и по който творбите й биват откроявани в света на изящните изкуства. Тематиката в тях е свързана с поезията - любовта, красотата и женското начало водещи. Много от картините са по стихове на български и чужди автори. Освен с рисунки на коприна и картини, Ани влага своя талант и в професионален грим и бодиарт, задължителен завършек на красивата визия.
Красимира Стефанова
Текстилните картини са изработени с уникален за авторката стил - "рисунки с конец". Без използването на бои, само от съшиването на разноцветни парчена плат се оформят приказни сюжети, градски и селски улички, мечтаещи котета и завръщащ се към дома конник. Технологията е уникална и изпълнена по начин, гарантиращ запазването й и свежестта й, която струи от картините от плат.
Творби на двете авторки има в много частни колекции по света и у нас - Франция, Русия, Германия, САЩ, Кувейт, Алжир, Англия, Израел и др.
Участия
От създаването си артстудио КАВ има многобройни самостоятелни изложби и ревюта. Най-голямата е през май 2002 в Националната галерия за чуждестранно изкуство. Значително е и присъствието им в общи изложби - в Галерия "Витоша", СБХ, както и в сборни модни дефилета като Форум "Българска мода", Модна фиеста "Албена" и др.
Изложби и ревюта
-  Самостоятелна изложба на графични рисунки на Ани Стефанова (Галерия "Олимпик");
-  Самостоятелна изложба на рисувана коприна и ръчно рисувани облекла на Артстудио КАВ (Галерия "Финес");
-  Изложба-ревю с 40 картини на двете авторки и колекция от 12 облекла - рисувана коприна, кожа и текстилни техники (Национална галерия за чуждестранно изкуство);
-  Многобройни участия в общи изложби Галерия "Витоша", СБХ, НДКИ и др;
-  Многобройни участия в общи модни прояви - Форум "Българска мода", Модна фиеста "Албена", конкурси за красота, ревюта на водещи фризьори, Салон за абитуриенти и др;
-  Изложба - ревю на рисувана коприна и текстилни техники ("Къщата с часовника");
-  Ревю (хотел "Рила");
-  Изложба в Галерия КАВ;
-  Изложба-рисувана коприна и текстилни техники (Галерия "Аполон и Меркурий");
-  Благотворителна изложба за изграждане на паметник на Атанас Буров;
-  Заснемане на моден календар на Артстудио КАВ с уастието на водещи модни и светски журналистки.
-  Шоу-ревюта с участието на модни журналисти, известни поп-изпълнители и шоу-балети;
 -  Фотогравска изложба с черно-бели фотоси на Краси Стефанова в галерия КАВ.
Артистичност, качество и разкош. Бъдете единствени и неповторими с необятния свят на Арт Студио КАВ.

Контакти:
www.kav-art.com
e-mail: www.kav@gbg.bg
0899191473
0899191471
Адрес: кв. “Бели брези”, ул. „Нишава” № 39-41

Коментирай