Приказни тоалети за модерни принцеси представиха на полуфинала на “Мис България 2009”

09.03.2009г. / 11 57ч.
Аз жената
Приказни тоалети за модерни принцеси представиха на полуфинала на “Мис България 2009”

На полуфинала на “Мис България 2009” Аля Милушева разкри модното мото за впечатляващ дебют в светския живот: “Бъди свежа!”

И финалистките са: дълга рокля в нежнолюляково от сатен, шифон и дантела, рокля под коленете в слънчево жълто, рокля тип русалка с мокър ефект... Така можем да изброяваме до 10 – колкото са момичетата, достигнали финала на конкурса “Мис България 2009”, които дефилираха в събота в официалните тоалети на Astella Atelier. Дизайнерката Аля Милушева по забележителен начин беше подчертала индивидуалната красота на участничките, което помогна за тяхното забележително представяне.

Носителката на люляковата рокля от серията “Стихии” е Антония Петрова от Перник. Русокосата красавица е на 24 г. и с две висши образования зад гърба си – по икономика и право. С по-малко житейски опит, но затова пък с дузина кучета като любимци, е 17-годишната Руслана Канева от София. Както подхожда и на името й, тя беше облечена в нежнорозова рокля тип русалка, която сякаш се стичаше по красивото й тяло. Мокрият ефект на тоалета в силно актуалната тенденция се дължи на специалните сребърни нишки, втъкани в плата. На гласовете от Бургас ще разчита 21-годишната Светлена Йосифова. Тя беше в провокативна рокля в лилаво от серията “Стихии” с интересно конструктивно решение – горната част, оформена като бюстие, е свързана с разкроената пола с прозрачна дантела в телесен цвят. Пловдивчанката Таня Врачева, на 20 г., беше в ефектна жълта рокля с дължина малко под коленете, която подчертаваше екзотичното й южно излъчване. Особен шик на тоалета й придаваше бюстието, оформено като две красиви раковини. Чаровната усмивка изглежда е запазената марка на 17-годишната Габриела Генчева от Варна. Нейната нежна аура беше подсилена от бледожълта рокля с висока талия, десенирана с букети от лилави цветя.

Модерна, с излъчване на разкрепостено градско момиче, за което добрият вкус изглежда е вроден, е 19-годишната софиянка Полина Гергушева. За нея Аля Милушева беше избрала рокля с артистично излъчване от бюстие с мотиви на цветя и долна част на богати волани в розово. Полина пише музика и иска да се занимава с журналистика, а роклята в случая подчертаваше арт нагласата й. Рокля с мокър ефект и красиви драперии от серията “Топъл дъжд” донесе късмет на Христина Христова. 18-годишната красавица е от Сливен и е притежателка на нежен син поглед. Рокля в тюркоазено подчерта кестенявия чар на Надежда Ламбрева от Бургас, на 19 г. Момичето обича да рисува и учи връзки с обществеността, а роклята в случая със сигурност й направи добър пиар пред журито. Елица Любенова е от Две могили и е на 18 г. Тя учи в училище за фолклорни танци в Котел, а мечтата й е един ден да танцува на сцената на Болшой театър. Изваяната й от танците фигура подчерта ефирното очарование на къса рокля по тялото, с висока талия и гарнирана с пера. Деяна Назърова от Казанлък завършва списъка на финалистките, една от които следващата неделя след гласуване на зрители по телефона, ще се окичи с короната на “Мис България”. Деяна беше в стилна дълга рокля от лилавата гама.

Тази година основният критерий на Аля Милушева в избора на тоалети за претендентките беше свежестта. Нито една черна рокля не беше показана на подиума. Петте серии рокли – “Топъл дъжд”, “Морско дъно”, “Сияние”, “Пламъци” и “Стихии”, бяха в свежи пролетни цветове и подчертаваха естествената красота на момичетата. Подборът й подчерта нейната позиция за това как трябва да изглежда едно младо момиче, което прави своя дебют в светския живот – независимо дали става дума за конкурс за красота или абитуриентски бал. Посланието на дизайнерката е недвусмислено: “Бъди свежа!”

Не можем да не отбележим и перфектното представяне на Антоанета Добрева-Нети в ролята на водеща на красивото шоу. Нети се появи на сцената в ефирна рокля с асиметрично рамо, която сякаш оживяваше при “допира” с естествената непринуденост и грациозните движения на актрисата и подсилваше забележителното й сценично присъствие.

* * *

Тенденциите в абитуриентската мода за 2009
“Мис България 2009” определи 24 финалистки

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
хели ( преди 11 години )
хубави рокли грозни момичета!ха ха ха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Йордан ( преди 11 години )
Здравейте,Имам син абитуриен тази година .Разровил съм почти целия нет и никъде не намирам мода за момчета и по - конкретно ризи.Има само няколко модела и това е -всичко друго е смяна на цвета.....Това ми е коментара,а изводите да си направят дизайнерите.поздрав
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
monika ( преди 11 години )
na men li4no mnogo mi xaresva elica lubenova glasuvaite za neq
отговор Сигнализирай за неуместен коментар