Меню

Скариди на скара с чеснова марината

4 юли 2015 | 11:50 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 кг пресни обелени скариди
6 супени лъжици масло, размекнато
¼ чаша зехтин
1 супена лъжица млян чесън
1 супена лъжица млян лук шалот
2 супени лъжици ситно нарязан пресен див лук
сол и черен пипер на вкус
½ чаена лъжичка червен пипер
1 ч.

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

Загрейте грила на висока температура.

Междувременно в голяма купа смесете маслото, зехтина, чесъна, двата вида лук, солта, черния и червения пипер. Разбъркайте много добре.

Добавете скаридите в маринатата. Оставете ги за около 15 минути да поемат ароматите и соковете.

Намазнете грила. Печете скаридите от всяка страна по 2-3 минути, за да не загорят.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай