Преди да се започне омесването на тестото, добре е всички продукти да са със стайна температура. Разтворете маята в малко от млякото, добавете чаена лъжичка захар и чаена лъжичка брашно и оставете да шупне. В купа разбийте яйцата със захарта. Добавете към тях млякото, ванилията, щипка сол и шупналата мая. Постепенно започнете да добавяте от брашното. Към края на замесването прибавете и разтопеното масло, разбъркано с двете лъжици олио. Готовото тесто оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.
Втасалото тесто разточете на кора с дебелина 1 см. Намажете я със сладкото. Завийте на руло и оформете кръг от рулото. Нарежете на филийки от вън навътре, без да достигате до края, както виждате на тази снимка. Така приготвената козуначена питка сложете в застелена с готварска хартия тава. Оставете да втаса за около половин час. След това я намажете с разбития жълтък, поръсете филираните бадеми и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна. За да не загори отгоре я завийте с фолио след като се зачерви и оставете така до края на печенето.
Рецептата е на Сиана Георгиева, участва в конкурса „Най-вкусните великденски рецепти“