Какво да подарим на човек, който си има всичко

22.12.2011г. / 21 57ч.
Аз жената
Какво да подарим на човек, който си има всичко

Всяка година по няколко пъти се изправяме пред въпроса – какво да подарим на човек, който всичко си има – дали за рожден ден или пък за Коледа. Сред приятелите и роднините има винаги такива, които си имат всичко. Това или са богати хора, или са бабите и дядовците ни, които имат „стара къща“ (къща, в която има всичко) и са видели, преживели повече от нас.
Без подарък обаче не може. Дори и най-богатият човек ще се зарадва на най-дребното подаръче, защото това е жест на внимание.
На такива хора, които си имат всичко, не е добра идея да подаряваме вещи за дома, защото те вече са уредили всичко по свой вкус и само ще се чудят къде да намерят място на вашия подарък, за да не ви обидят. Класическите подаръци като дрехи и парфюми също не са уместни, освен ако не смятате да похарчите стабилна сума.
Ще уцелите в десетката, ако подарите нещо за самия човек – за разкрасяване, за хапване, за удоволствие. Надяваме се нашите предложения да стоплят сърцето на някои от вашите близки, които си имат всичко:

  • Направете коледни сладки, украсете ги, сложете ги в целофанова торбичка, вържете ги с красива панделка и закачете малка картичка със сърдечно послание. Ако кулинарията не ви се отдава, вземете един голям шоколад и опаковайте него.
  • Нещо за релакс – соли за вана, успокояваща маска за очи с течност, нещо от този тип, с което да покажете на въпросния човек, че ви е грижа за него.
  • Според интересите му – ако обича да готви силиконова форма за сладкиши, украси, бои и т. н. Нека да е нещо, което да вдъхнови човека за нови вкусни изяви. А защо не и книга с рецепти или пък красиво опаковани пакетчета с подправки.
  • Красиво малко огледалце за дамската чанта е добра идея за кокетките.
  • Снимка в рамка с вас, която припомня някакво хубаво общо преживяване.
  • Различни видове ароматни масла или пък сапуни с интересни форми (добра алтернатива, ако вече ви е втръснало да подарявате ароматни свещи и свещници за тях).

Независимо от подаръка, този на когото го подарявате ще оцени най-вече факта, че сами сте се постарали с опаковането и сте отделили време да измислите интересно послание, така че обърнете внимание на детайлите.

Прочетете още:

Коментирай