Как да си сготвите пиле с ризото и тиквички?

20.08.2012г. / 14 25ч.
Аз жената
Как да си сготвите пиле с ризото и тиквички?

Здравословно и вкусно като от печката на мама!

Когато си наистина, ама наистина гладен и ти е домъчняло за манджите на мама, пилешкото с ориз винаги върши работа. Така се услажда, че чак да си олижеш пръстите, насища за два дни напред (Добре, де, пооляхме се!) и напомня за онзи неповторим домашен уют… Само че… това ястие си има един кофти недостатък – калорично е.

Но! Не и ако си го приготвите по начина, който ще ви покажем. Съчетайте ориза с тиквички и аспержи, ще го направите доста по-диетичен и здравословен. Заложите ли на керамичните съдове на Делимано за приготвянето на рецептата пък, ефектът ще е още по добър!

Благодарение на тях думите „здравословно” и „диетично” никога не са звучали по-вкусно. Специалното им керамично покритие позволява използването на минимално количество мазнина и има способността да запечатва всички полезни витамини и минерали в храната. Така можете да се насладите на неповторим и автентичен вкус на ястията, които приготвяте.

А ето и как да си забъркате бързо и лесно пиле с ризото и тиквички. ТУК можете да видите видео на рецептата и да разберете повече за керамичните съдове на Делимано. По-долу пък ви цитираме и описание на самата рецепта.

Необходими продукти:

Пилешки бутчета -3 бр
Ориз - 125 г
Тиквичка - 1/2
Аспержи - 4 бр
Лук - една глава
Зехтин
Пипер

Начин на приготвяне:

Стъпка 1:

Кипваме вода в Касеролата на Делимано и нарязваме лука на дребно. Достатъчни са няколко капки зехтин в тигана. Там слагаме лука да се готви на средна температура. Добавяме ориза, когато водата заври.

Стъпка 2:

Настъргваме тиквичката и аспержите за основа на ризотото. Изсипваме в тигана и разбъркваме добре, докато се смесят добре с лука. За пилето добавяме любимата си подправка, малко сол и пипер на вкус.

Стъпка 3:

Когато оризът се свари, просто го добавяме към сместа в тигана за още 1-2 минути.

Стъпка 4:

Загряваме тигана Делимано Драй Кукър на средна температура и слагаме пилешките бутчета. Когато станат златистокафяви, са готови. С Драй Кукър не използваме почти никаква мазнина, а месото става хрупкаво и сочно.

Стъпка 5:

Поставяме бутчето в чинията и гарнираме с готовото ризото, като добавяме и няколко листа босилек. Съдовете Делимано се чистят много лесно: просто избърсваме тигана отвътре със салфетка, а керамичното им покритие запазва аромата на ястието.

Добрата новина е, че сега можете да се сдобиете с всички необходими керамични съдове Делимано, за да си приготвите рецептата, на специална цена. Ето от ТУК веднага можете да си купите комплект Драй кукър, Tиган и Касерола на Делимано с 30 лв. отстъпка от цената.
 

Коментирай