Меню

Ориз по мексикански

05.02.2005г. / 10 12ч.
Аз жената
Ориз по мексикански


Продукти:
80 г целина
150 г лук
70 г печурки
2 червени чушки
2 с. л. олио
400 г домати от консерва или замразени
25 мл вода
1 ч. л. лютив пипер
3 скилидки чесън
черен пипер
150 г ориз
500 г бяло пилешко месо
8 царевични палачинки
150 г кашкавал
150 г черни маслини

Приготвяне:
Нарежете на филийки лука и целината, гъбите на половинки, чушките на парченца. Задушете ги в 1 лъжица загрято олио. Прибавете нарязаните на парченца домати, водата, лютивия пипер, счукания чесън и черния пипер. Разбъркайте добре и оставете настрана.
Ориза сварете в 300 мл вряща вода и оставете да изстине. Сварете месото, нарежете го и го смесете с ориза и зеленчуците.
Пригответе царевични палачинки и ги изпържете. Сложете ги върху книжни салфетки, за да попият мазнината им. В средата на всяка палачинка сложете по малко от оризовата смес и навийте на руло. Наредете ги в тавичка с ръба към дъното. Покрийте ги с останалата оризено зеленчукова смес и ги поръсете с едро настъргания кашкавал. Нарежете маслините на кръгчета, като няколко оставете цели. С тях украсете палачинките.
Печете ги в предварително загрята до 180 градуса фурна около 20 минути. Гарнирайте с листа от целина и цели маслини.

Коментирай