Торта "Гараш"
31.03.2005г. / 10 02ч.
Аз жената
Първи крем – две пакетчета масло от 125 гр, 1 чаена чаша пудра захар, 6 жълтъка (един по един)
Втори крем – 4 супени лъжици какао, 5 супени лъжици прясно мляко, 1 чаена лъжица брашно
Начин на приготвяне:
На котлона до гъста каша се смесват двата крема. След като изстине какаото, 6 белтъка се разбиват на сняг с една чаена чаша кристална захар. Прибавят се 1-2 супени лъжици брашно, две чаени чаши смлени орехи. 1/3 от горната смес печем в малка тава в умерена фурна 30-40 минути. Поръсва се с ром и се маже с останалия крем. Съхранява се в хладилник.