Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
200 г кашкавал
3-4 печени чушки
250 г гъби
1/2 връзка магданоз
1 опаковка пилешко бонфиле или пилешки гърди – около 500 г
подправка за пилешко месо
Начин на приготвяне:
Разстилате тестото на масата и изрязвате с чаша кръгчета с диаметър 10 сантиметра.
В дълбок съд настъргвате кашкавала, добавяте нарязаните на дребно печени чушки, гъбите, магданоза и предварително свареното пилешко бонфиле (пилешки гърди), слагате от подправката. Разбърквате продуктите, слагате по малко от сместа в средата на приготвените тестени кръгчета. Сгъвате ги на две. Притискате краищата с нож, за да залепнат добре. Запържвате в тиган с предварително загрята мазнина докато порозовеят. Сервирате ги топли, с гарнитура картофена салата.
Баничките можете да полеете със сок, бира или бяло вино.