Меню

Зеленчуков терин

26.07.2005г. / 15 36ч.
Аз жената
Зеленчуков терин

Продукти:
2 моркова
1 кутийка грах
200 г гъби печурки
200 г зелен боб (1 кутийка консерва)

За каймата: 400 г кайма смес, сок от лимон, сол, черен пипер, 1 яйце, 1 суп. лъж. олио, смесват се

 

За соса: 1/2 кофичка кисело мляко, 1/3 връзка копър, 2-3 скилидки чесън

Приготвяне:
Зеленчуците се сваряват в солена вода. В правоъгълна тефлонова тавичка (или обикновена, намазана с масло) се слагат най-отдолу зеления боб, ред кайма, следва друг от зеленчуците – кайма. Най-отгоре също се поставя зелен боб. Поставя се на водна баня и се пече 20 минути във фурна загрята на 250 градуса, покрито отгоре с фолио. След като изстине се изважда от формата и се реже на филии. Подходящо за самостоятелно ядене или гарнитура. Приема добре сос от кисело мляко с копър и чесън.

Коментирай