Меню

Патисони на скара

10 октомври 2012 | 09:51 | Аз жената
Добави в любими
Патисони на скара

Приготвяне

Патисоните са вид тиквички, кръгли, тумбести, светли на цвят. Понякога ги наричат летящи чинии. Вече се продават и по родните пазари и магазини. Ето една лесна и апетитна рецепта за приготвянето им.

Продукти за 2 порции:
2 патисона
1 с. л. зехтин
1-2 стръка копър
сол

Приготвяне:
Измийте патисона, махнете дръжката и нарежете на филийки с дебелина около половин до един сантиметър. Осолете и натрийте зеленчука със сол.
Накълцайте на ситно копъра, смесете със зехтина и намажете обилно всяко парче.
Опечете на скара равномерно от двете страни.
Поднесете като гарнитура към месо на скара или самостоятелно. По желание гарнирайте със сос от кисело мляко с чесън.
Добър апетит!

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Теди ( преди 12 години )
Бабо Ценке, посочи ми поне едно място от където мога да си купя тези патисони, рецептата ти е интересна все пак!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар