Патисоните са вид тиквички, кръгли, тумбести, светли на цвят. Понякога ги наричат летящи чинии. Вече се продават и по родните пазари и магазини. Ето една лесна и апетитна рецепта за приготвянето им.
Продукти за 2 порции:
2 патисона
1 с. л. зехтин
1-2 стръка копър
сол
Приготвяне:
Измийте патисона, махнете дръжката и нарежете на филийки с дебелина около половин до един сантиметър. Осолете и натрийте зеленчука със сол.
Накълцайте на ситно копъра, смесете със зехтина и намажете обилно всяко парче.
Опечете на скара равномерно от двете страни.
Поднесете като гарнитура към месо на скара или самостоятелно. По желание гарнирайте със сос от кисело мляко с чесън.
Добър апетит!
Опитайте още: