Продукти за 4 порции:
около 1/2 кг кайма
5 яйца
1 филийка хляб
1 глава лук
черен пипер
магданоз
чубрица
сол на вкус
олио
В съд смесете и разбъркайте добре каймата, нарязания на дребно лук, намокрената и изцедена натрошена филийка хляб, 1 яйце и подправките. Намазнете тавичката и включете фурната да загрява на 170 градуса. От каймата оформете 4 големи кюфтета, като с пръсти или лъжица оформите в средата на всяко вдлъбнатинка. Поставете във фурната за около 15-20 минути. След това извадете и във всяко "гнездо" добавете по едно яйце. Доопечете за около 10 минути.
Гарнирайте гнездата с картофено пюре или задушени зеленчуци. Добър апетит!