Меню

Торта Мимоза

07.03.2006г. / 21 59ч.
Аз жената
Торта Мимоза

Продукти:
2 пакета бишкоти
1 пакет разбита сметана
80 грама нарязани плодове (ягоди, киви, банани, ананас, ябълки, круши и др.)
1 чаена чаша смляно кафе еспресо
1/2 чаша бренди
1/2 чаша ром
1/2 чаша бадемов ликьор
какао
захар на прах

Приготвяне: Смесете в купа брендито, рома и бадемовия аперитив. Потопете всяка бишкота от двете страни. Разбитата сметана разделете на две. Първата част смесете със захарта и плодовете. Втората смесете с кафето и останалата захар. Покрийте плътно дъното и стените на висок съд с бишкоти. Изсипете първо крема с кафето. Сложете го във фризера за минута да дръпне. Извадете и веднага покрийте отгоре с белия крем и плодовете. Сега вече може да поставите тортата в полуготов вид за 6 часа в камерата на хладилника или във фризера. Останалите бишкоти нарежете на кръгчета и ги залепете върху замръзналата торта. Полейте ги със сметана смесена с кафе. Най-отгоре напръскайте с какао на прах. Тортата трябва да стои в хладилника до момента на сервиране на вашата трапеза. Приятно хапване.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Даяна ( преди 12 години )
Мисля,че тортата е много хубава.С нея може дори да се спечели в кнкурс по готварство... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар