Меню

Пилешко с портокалов сос

12.05.2006г. / 14 27ч.
Аз жената
Пилешко с портокалов сос

Продукти:
300 г гърди от пиле
500 г моркови
300 г грах
80 г ориз
4 портокала
2 с. л. подквасена сметана
сол
черен пипер

Приготвяне: Сварете ориза и нарежете морковите на филийки. Задушете морковите заедно с граха. Нарежете пилешкото филе и го запържете до зачервяване, като предварително го подправите със сол и черен пипер. Прибавете изцедения сок на портокалите и киселата сметана към сока на пърженото месо и го подправете, ако има нужда. Сложете късчета от портокалите и го затоплете. Сложете в чинията парче месо и полейте със соса. Добър апетит!

Коментирай