Меню

Гнезда от кадаиф с шоколадови яйца

9 април 2014 | 12:20 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 опаковка изпечен кадаиф 
50 г орехови ядки
около 15-20 малки шоколадови яйца
за сиропа:
5 чаши вода
500 г захар
5 пакетчета ванилия

Продукти
Приготвяне

Тези кадаифени гнезда могат да бъдат вашият вкусен и бърз десерт, особено, ако по празниците ви изненадат гости. Сложете кадаифа в подходяща тавичка. По желание поръсете със счукани орехови ядки.

Сварете захарния сироп от захарта, водата и ванилията и още докато е горещ залейте кадаифа. Сервирайте го изстинал. Сложете едно гнездо в чинийка, леко го разтворете с пръсти и сложете в него няколко малки бели и/ или кафяви шоколадови яйца.

Снимка: marthastewart.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай