Меню

Шведски кюфтенца със сметана и копър

14 април 2018 | 06:25 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 г кайма
1 яйце
1 с. л. сух лук
2 с.л. копър нарязан на ситно + допълнително за поръсване
2 с. л. овесени ядки фино смлени
сол на вкус
шарен пипер на вкус
олио за пържене
250 г заквасена сметана

Продукти
Приготвяне

Каймата се смесва заедно с яйцето, подправките, солта и овесените ядки. Омесва се добре и с мокри ръце се оформят малки кюфтенца с големина на орех. Запържват се в предварително загрято олио до златисто. Останалото олио се изхвърля, кюфтенцата се изваждат и в същия тиган или какъвто съд използвате се добавя сметаната и се разбърква добре. Затопля се и се прибавят обратно кюфтетата. Поднасят се топли, поръсени допълнително с копър.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова – www.merudia.bg.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай