Двата пудинга се разбиват поотделно с по 400 мл прясно мляко. Сладкарската сметана се разбива с миксер. Разделя се на две равни части и се прибавя поотделно към всеки пудинг. Разбърква се до получаване на гладък крем.
Две от пакетчетата желатин се разтварят и се смесват с получените два вкуса крем (ягодов и ванилов).
Нарязват се бананите. Два от тях добавяме към крема, един оставяме за украсата върху тортата.
Бисквитите използваме като блат за тортата, като всеки ред сиропираме със захарен сироп от равните части вода и захар.
Редуват се ред бисквити, ред ванилов крем, ред бисквити, ред ягодов крем.
За украсата – подреждаме нарязаните наполовина праскови върху тортата и нарязания банан. Плодовете се намазват обилно с желатин с помощта на четка.
Оставя се в хладилник да се охлади и стегне поне 2 часа.
Снимка: личен архив
Опитайте още: