Меню

Торта с праскови

13 юни 2014 | 10:34 | Илияна Николова
3 от 1 гласа
Добави в любими
300 г студена сладкарска сметана
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
800 мл краве прясно мляко
1 пакет пудинг ванилия
1 пакет пудинг ягода
3 банана
3 пакета желатин
2 пакета бисквити
1 буркан праскови (компот)

Продукти
Приготвяне

Двата пудинга се разбиват поотделно с по 400 мл прясно мляко. Сладкарската сметана се разбива с миксер. Разделя се на две равни части и се прибавя поотделно към всеки пудинг. Разбърква се до получаване на гладък крем.

Две от пакетчетата желатин се разтварят и се смесват с получените два вкуса крем (ягодов и ванилов).

Нарязват се бананите. Два от тях добавяме към крема, един оставяме за украсата върху тортата.

Бисквитите използваме като блат за тортата, като всеки ред сиропираме със захарен сироп от равните части вода и захар.

Редуват се ред бисквити, ред ванилов крем, ред бисквити, ред ягодов крем.

За украсата – подреждаме нарязаните наполовина праскови върху тортата и нарязания банан. Плодовете се намазват обилно с желатин с помощта на четка.

Оставя се в хладилник да се охлади и стегне поне 2 часа.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 10 години )