Предварително разтопяваме маслото в купа. Добавяме към него захарта. Отделяме жълтъците от белтъците, като към жълтъците добавяме брашното и есенция от ванилия. Всичко това се разбива с миксер.
След това белтъците се разбиват на сняг и се добавят към останалата смес, като се внимава да не се пресекат.
Внимателно се смесват заедно с предварително накиснатите стафиди в амарето. Отцеждат се добре и се добавят към сместа. После сместа се изсипва във форма за кекс, покрита с оризова хартия. Изпича се за 30 минути на 170 градуса. След това се изчаква да се охлади, залива се с яйчен крем, като може и ванилов крем на Д-р Йоткер.
Накрая се поръсва с кокосови стърготини. Добавяме и бадемови ядки отгоре и зелени смокини за украса. При сервиране в чинията може да сложите за украса и топка сладолед.
Време за приготвяне: 40 минути
Продуктите са за 4 порции.
Рецептата е предоставена и приготвена специално за читателите на Az-jenata.bg от шеф Петър Ангелов.
Снимки: Александър Маринов
Опитайте още: