Меню

Пилешко с броколи и сметана

23 август 2014 | 13:00 | Михаела Лазарова
Добави в любими
500 г пилешко месо
500 г течна сметана за готвене
500 г замразени броколи
400 мл пилешки бульон
сол, черен пипер
щипка индийско орехче
200 г синьо сирене или друго, което обичате може и кашкавал

Продукти
Приготвяне

Сложете замразените броколи за 5 минути във вряща вода, а след това ги извадете с решетъчна лъжица. Месото нарежете на малки парченца. Загрейте малко мазнина и сложете нарязания лук да се задуши.

След това добавете и пилешкото месо. След като се запържи от всички страни до златисто, сложете и броколите и малко количество пилешки бульон. След като бульона намалее малко като количество, добавете сметаната и натрошеното синьо сирене (или настърган кашкавал).

Овкусете със сол, черен пипер, индийско орехче и запечете в тавичка до златисто в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Снимка: thinkstock

Още по темата:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай