Торта пиле
30.10.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Продукти:
2-3 средно големи моркова
1 ч. ч. грах от консерва
1-2 глави лук
1 пиле
1 ч. ч. ориз
олио
Начин на приготвяне:
Морковите се нарязват на кръгчета и заедно с грахта и лука се запържват и задушават в олиото. Пилето се сварява, обезкостява и нарязва на ситно. Зеленчуците се изсипват в тавичка, върху тях се разстила пилето, отгоре се поръсва оризът и се залива с 3ч. ч. от пилешкият бульон. Вари се на слаб огън без да се разбърква докато оризът се свари. След това се оставя да изстине хубаво и се обръща в подходящ съд. Отгоре се украсява с няколко маслини.
Става наистина много вкусно.
Тази рецепта участва в конкурса “Модерна домакиня”.