Меню

Задушени гъби със сметанов сос грейви

15 октомври 2014 | 11:40 | Илияна Николова
4 от 8 гласа
Добави в любими
3 супени лъжици масло
2 малки глави лук шалот
2 скилидки чесън, смлян
100 г гъби печурки
1 супена лъжица пресен розмарин
6 супени лъжици бяло вино
1 чаша течна готварска сметана
хималайска розова сол на кристали на вкус
черен пипер на вкус
1 чаена лъжичка настърган пармезан

Продукти
Приготвяне

Загрейте маслото в тиган на средна температура. Задушете в него лука и чесъна за около 3 минути. Добавете нарязаните гъби и розмарина. Разбърквайте зеленчуците за около 1 минута.

След това изсипете половината от количеството бяло вино в гъбената смес, разбърквайте, докато стане златистокафяво – между 3 и 5 минути. Увеличете температурата на котлона, добавете сметаната и още 2 супени лъжици вино.

Бъркайте сместа, докато стане кремообразна и се сгъсти. Ще отнеме приблизително още 5 минути. Подправете със сол и черен пипер. Накрая поръсете с пармезан.

Време за приготвяне: 30 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай