Меню

Италиански кюфтета

14 октомври 2014 | 12:25 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300-400 г кайма 
2 филии хляб
2 скилидки стрит чесън
1 чаена лъжичка семена от копър (по желание)
1 малка глава лук
3 яйца
няколко стръка магданоз
сол,черен пипер
1 супена лъжица пресен риган
6 супени лъжици настърган пармезан
За доматения сос:
800 г доматено пюре
няколко листа пресен босилек
2 скилидки чесън
сол, черен пипер
щипка захар

Продукти
Приготвяне

Накиснете хляба в прясното мляко за 1-2 минути. Към каймата добавете останалите съставки, а след това и накиснатия хляб. Всичко се омесва много добре. Оформят се средно големи кюфтета, които се пържат в много добре загрята мазнина (без да се овалват в брашно).

След като кюфтенцата са готови, сложете ги в тенджера и добавете доматения сос. Овкусете със сол, черен пипер, босилек, чесън и щипка захар. Оставете да къкри за около 20 минути и сервирайте. Разбира се кюфтенцата могат да бъдат сервирани без сос, а със свежа салата или задушен ориз.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай