Меню

Сладко от грозде

19 август 2019 | 06:30 | Михаела Лазарова
5 от 7 гласа
Добави в любими
3 килограма грозде без семки
1 кг захар на кристали
1 супена лъжица лимонов сок

Продукти
Приготвяне

Измийте гроздовите зърна и ги сложете в тенджерата, в която ще ги варите. Посипете ги със захарта и оставете да престоят за 7-8 часа. След това ги сложете да заврат. Трябва да врат 10 минути и след това се снемат от огъня.

Когато сладкото се охлади, отново се връща на котлона. Бъркайте непрекъснато, докато сладкото се сгъсти добре. Ако гроздето ви е със семки, с решетъчна лъжица премахнете семките. Малко преди да ги снемете от огъня добавете лимоновия сок. Разпределете сладкото в подходящи бурканчета.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 10 години )
obojavam ,,ama da si blizna ot ustnite na liubim , kato si hapvame
отговор Сигнализирай за неуместен коментар