Продукти:
1 пакет чаени бисквити
1 пакет масло
1 ванилия
3 яйца
18 супени лъжици захар
брашно толкова, че да се получи пандишпанена смес
плодове (най-добре става с вишнево сладко и с кайсии от компот)
В случай че ползвате компот, запазете сиропа му и го подсладете допълнително. Ако ползвате плодове от сладко си направете сироп от 2 лъжици ром около 300гр вода и захар в количество такова, че да се получи желаната от Вас сладост.
Приготовление:
В тавата, в която ще печете сладкиша слагате на дъното пергаментова хартия (добре намазнена. Върху нея редите бисквитите. Те трябва да покрият дъното. Върху слоя бисквити изсипвате нагорещеното, стопено масло. Изчаквате да поеме в бисквитите. Върху така подготвените бисквити редите плодове ( не бива да се прекалява с плодовете. Като пример: на една бисквита половинка кайсия от компот, в случай, че ползвате сладко, отцедете го от сиропа му. Количеството за сладко е 2 ч. лъжички сладко на 1 бисквита).
В момента, в който сте приключили с цялата описана процедура, разбивате яйцата със захарта и прибавяте 2 пъти пресятото брашно, като в това време бъркате бавно, за да си поеме сместа повечко въздух (може да добавите половинка бакпулвер). След като вече я подготвите я изсипвате в тавата върху бисквитите и плодовете и печете до порозовяване.
Когато сладкиша е готов го заливате със допълнително подсладен сироп от компот или такъв, който сами сте приготвили. Сиропира се толкова, че блатът да набухне.
При поднасяне на сладкиша той се обръща с бисквитите от горе и по желание може да се поръси със смлени орехи, кайсиеви ядки или пък да се украси по предпочитан от Вас друг начин.
Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"