Меню

Белтъчена торта

28.08.2006г. / 09 09ч.
Аз жената
Белтъчена торта

Продукти:
2 белтъка
12 суп. лъж. захар
60 гр кокосови стърготини
2-3 лъж. сладко от ягоди или боровинки
около 500 гр течна сметана за разбиване

Начин на приготвяне1 белтък се разбива с миксер около 5 минути. Прибавят се 6 супени лъжици захар и се разбива до получаване на хомогенен твърд сняг. Прибавя се и 1 пакет кокосови стърготини и се разбърква лекичко. Сместа се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна десет минути, след което фурната се изключва, а блатът се оставя във фурната до изстиването й. По същия начин се приготвя и вторият блат от второто яйце с 6 лъжици захар и кокос. Когато блатовете са готови, тортата се подрежда по следния начин:

– слага се първият блат

– отгоре се намазва със сладко и се поръсва с кокосови стърготини, а върху тях се маже разбитата сметана

– поставя се вторият блат и отново се намазва със сметана

– отгоре се намазва цялата торта със сметана и се украсява с кокосови стърготини.

Коментирай