Меню

Шаран с чесън

5 декември 2006 | 22:35 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 шаран
2 лимона
200 мл олио
2-3 стръка целина
4 скилидки чесън
1 връзка магданоз
черен пипер и сол

Продукти
Приготвяне

Начин на приготвяне:

Рибата се почиства и се оставя да се изцеди. Когато е готова се намазва отвътре и отвън с лимонов сок и сол и се оставя за около 15 минути. Правят се нарези на няколко места и в тях се поставят кръгчета лимон. Чесънът, магданозът и целината се нарязват на ситно и към тях се прибавя олиото, лимоновият сок и черният пипер. С една част от тази смес се напълва шаранът, а с другата се покрива. Рибата се поставя в намазнена тава, в която са подредени стръкчета магданоз. Пече се в предварително загрята, умерена фурна.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай