Меню

Киноа с черен боб и чесън

13 декември 2015 | 12:00 | Илияна Николова
4 от 6 гласа
Добави в любими
1 чаена лъжичка олио
1 глава лук, нарязан
3 скилидки чесън, нарязан
¾ чаша киноа
1 и ½ чаши зеленчуков бульон
1 чаена лъжичка кимион
½ чаена лъжичка лют червен пипер
½ чаена лъжичка черен пипер
1 чаша царевични зрънца
300 г сварен черен боб
½ чаша нарязан магданоз
40 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото в тенджера на средна температура. Запържете лука и чесъна, докато покафенеят.

Смесете киноата в лучената смес. Покрийте с бульона. Подправете с кимион, лют червен пипер, сол и черен пипер. Оставете да заври. Когато заври, добавете и боба. След това покрийте и оставете да къкри, докато киноата омекне и бульона се абсорбира напълно. Отнема приблизително 20 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Кака Кали ( преди 6 години )
Работя в био магазин и продавам всякакви храни. Съответно мога да Ви кажа, че киноата може да не се накисва или по - желание 20 30 мин преди готвене. Супер лесно се приготвя наистина за 20 минути.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Пентаграм ( преди 7 години )
Само ,че киноата се накисва преди варене 12-24 часа . Тя е зърноподобна култура ,по-скоро е семе ,от семейство Лободово- това на цвеклото и спанака.Много е важно да накисваме предварително ядки, семена ,зърнени ,бобови , но никъде не пишат това. В нета вижте : ЗАБРАВЕНАТА ДРЕВНА ТРАДИЦИЯ НАКИСВАНЕ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар