Меню

Пиле фрикасе с наденица

6 януари 2016 | 11:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г пилешко филе
2 бр. сурова наденица
5 стръка пресен лук, нарязан
1 глава кромид лук, нарязан
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша брашно
8 чаши вода
5 стръка целина, нарязана
1 супена лъжица подправка меланж за пилешко
2 чаени лъжици лют червен пипер
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица черен пипер
1 чаена лъжичка чесън на гранули
140 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сотирайте пилешкото и надениците в тиган за около 5 минути. Извадете месото от тигана. В същата мазнина добавете двата вида лук. Запържете леко, докато омекнат и оставете настрана.

За да направите запръжката за фрикасето в малък тиган касерола разбъркайте олиото и брашното на много слаб огън. Разбърквайте, докато сместа стане хомогенна и започне да се карамелизира. Когато течността започне да се редуцира свалете от огъня и оставете настрана.

В голяма тенджера излейте 8-те чаши вода. В тенджерата добавете още пилешкото, наденицата, лучената смес, целината, подправките и чесъна. Оставете всичко да заври на средна температура за около 20 минути. След това добавете запръжката и разбъркайте сместа. Отначало ще прилича на супа.

След като заври намалете котлона и оставете да къкри под капак за около 2 часа. Периодично разбърквайте. Когато ястието започне да се сгъстява, свалете от огъня и сервирайте горещо.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай