-
Порции: 6
Сотирайте пилешкото и надениците в тиган за около 5 минути. Извадете месото от тигана. В същата мазнина добавете двата вида лук. Запържете леко, докато омекнат и оставете настрана.
За да направите запръжката за фрикасето в малък тиган касерола разбъркайте олиото и брашното на много слаб огън. Разбърквайте, докато сместа стане хомогенна и започне да се карамелизира. Когато течността започне да се редуцира свалете от огъня и оставете настрана.
В голяма тенджера излейте 8-те чаши вода. В тенджерата добавете още пилешкото, наденицата, лучената смес, целината, подправките и чесъна. Оставете всичко да заври на средна температура за около 20 минути. След това добавете запръжката и разбъркайте сместа. Отначало ще прилича на супа.
След като заври намалете котлона и оставете да къкри под капак за около 2 часа. Периодично разбърквайте. Когато ястието започне да се сгъстява, свалете от огъня и сервирайте горещо.
Снимка: iStock
Вижте още: