Меню

Солени кифлички с бутер тесто, наденица и лук

4 април 2016 | 12:58 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет бутер тесто
2 яйца
1 супена лъжица вода
500 г наденица
1 чаша кромид лук, нарязан
1 чаша гъби, нарязани
1 супена лъжица олио
60 мин.

  • Порции: 15

Продукти
Приготвяне

Разбийте едното яйце в малка купа. Нарежете наденицата на малки парчета. Към яйцето прибавете нарязаните лук и гъби. Разбъркайте добре, докато всички съставки в плънката се смесят. Разбъркайте и парчетата наденица в тази плънка.

Разгърнете бутер тестото. Нарежете го на малки квадратчета. Сложете по едно парче наденица във всяко квадратче. Поръсете с малко плънка.

Завийте тестото, така че плънката да не изпадне. Намажете с другото яйце солените кифлички. Печете в намазнена тавичка за печене за около 30-40 минути на 150 градуса.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай