Меню

Празнична вечеря

27.12.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Празнична вечеря

По една обелена скилидка чесън се нарязва на 3-4 и се бучва във всяка пилешка пържола, след което месото се навива. Престоява така 1/2 или 1 час /в зависимост от това с какво време разполагате/. Чесънът придава приятен, ненатрапчив аромат.
Пържолите се осоляват и се слагат в йенска тенджера една върху друга. Между тях се нареждат тънко нарязани кисели краставички на ивички и колелца от топено пушено сирене. Последната пържола се поставя с кожата нагоре, за да й се образува апетитна коричка. Слагате няколко тънки резенчета краве масло и заливате с 2/3 от кафена чаша вода. Месото ще си пуска още мазнина и вода в резултат на което се образува сос. Пече се на 250 градуса, около 40-45 мин.
През това време приготвяте гарнитурата. Сварявате кус-куса в подсолена вода за 10 мин. Картофа – за 15 мин и яйцето – за 7-8 мин. В голяма купа се разбъркват ситно нарязани на ситни кубчета кисели краставички, яйцето, картофа, морков, маслина, сварения кус-кус, горчицата, 2 ч. л. краве масло и щипка сол.
Когато ястието се опече се реже на четири. В порцията се добавя от гарнитурата полята с 3-4 с. л. от соса на пържолите. Сервира се топло.
Страхотно е!

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Ina ( преди 12 години )
a kus-kusa originalnia ili tozi koito v BG nari4at kus-kus
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
rumiana ( преди 12 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Петя ( преди 12 години )
Ястието става бързо и лесно и е много вкусно! Изпробвала съм го вече 2-3 пъти и всеки път обира овациите на консуматорите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар