Леща по унгарска рецепта

Леща с пармезан и наденица

19.01.2018г. / 06 00ч.
Илияна Николова
2 чаши леща
2 глави лук, нарязани
2 моркова
2 наденици, нарязани
1 и ½ л зеленчуков бульон, разтворен
3 скилидки чесън, намачкани
2 стръка целина
1 малка консерва белени домати
2 щипки сол
2 щипки черен пипер
2 щипки чубрица, едро смляна 
1 чаша бяло вино
1 дафинов лист
½ чаша настърган пармезан
2 супени лъжици зехтин

2 чаши леща 2 глави лук, нарязани 2 моркова 2 наденици, нарязани 1 и ½ л зеленчуков бульон, разтворен 3 скилидки чесън, намачкани 2 стръка целина 1 малка консерва белени домати 2 щипки сол 2 щипки черен пипер 2 щипки чубрица, едро смляна 1 чаша бяло вино 1 дафинов лист ½ чаша настърган пармезан 2 супени лъжици зехтин

В голяма тенджера загрейте зехтина на средна температура. Запържете в него лука за няколко минути. След това добавете наденицата на колелца, морковите, целината и чесъна. Подправете с пипера и разбъркайте добре.

Разбърквайки непрекъснато след това добавете доматите от консервата, бульона, лещата, солта и дафиновия лист. Отново разбъркайте добре всички продукти, за да се уверите, че няма загорели на дъното и накрая прибавете виното. Похлупете и оставете да заври.

Когато заври намалете котлона, похлупете с открехнат капак и оставете да ври така за около час. Сервирайте лещата по унгарска рецепта поръсена с пармезана.

Снимка: iStock

Вижте още:

Коментирай