Меню

Основно ястие "Дипломат"

10.01.2003г. / 00 00ч.
Аз жената
Основно ястие "Дипломат"

Необходими продукти:

обезкостено месо от едно пиле (без кожата);
4-5 обезкостени свински котлета;
няколко резена пушени гърди;
четвърт килограм гъби;
2-3 шайби ананас от консерва;
1 кутия натурално топено сирене;
1 чаша бяло вино;
сокът на 1 лимон;
1 малка кофичка заквасена сметана;
3 супени лъжици горчица;
зелен пипер, индийско орехче, риган, кимион, дафинов лист и сол;
2 кубчета пилешки бульон.

Начин на приготвяне:
Първо се приготвя заливката: бульоните се разтапят в 1/2 чаена чаша гореща вода, прибавят се горчицата, сметаната, подправките, лимоновият сок, виното и сол на вкус.

Пилешкото и свинското се нарязват на ивички, дебели колкото един пръст, гъбите на филийки, а ананасът – на малки парченца.

В съд от йенско стъкло се нарежда един ред месо, който се намазва с топено сирене. Отгоре се слагат гъби, ананас и пушените гърди. Процедурата продължава, докато свършат продуктите. Ястието се полива с приготвената заливка и се слага във фурната. Пече се покрито с капак или фолио на 200 градуса, докато водата изври и остане само на мазнина.

Сервира се с гарнитура от задушени зеленчуци или ориз.

Ястието е невероятно изискано и нестандартно и ако искате да направите впечатление – пригответе го!

Добър апетит!

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"

Коментирай