Необходими продукти:
обезкостено месо от едно пиле (без кожата);
4-5 обезкостени свински котлета;
няколко резена пушени гърди;
четвърт килограм гъби;
2-3 шайби ананас от консерва;
1 кутия натурално топено сирене;
1 чаша бяло вино;
сокът на 1 лимон;
1 малка кофичка заквасена сметана;
3 супени лъжици горчица;
зелен пипер, индийско орехче, риган, кимион, дафинов лист и сол;
2 кубчета пилешки бульон.
Начин на приготвяне:
Първо се приготвя заливката: бульоните се разтапят в 1/2 чаена чаша гореща вода, прибавят се горчицата, сметаната, подправките, лимоновият сок, виното и сол на вкус.
Пилешкото и свинското се нарязват на ивички, дебели колкото един пръст, гъбите на филийки, а ананасът – на малки парченца.
В съд от йенско стъкло се нарежда един ред месо, който се намазва с топено сирене. Отгоре се слагат гъби, ананас и пушените гърди. Процедурата продължава, докато свършат продуктите. Ястието се полива с приготвената заливка и се слага във фурната. Пече се покрито с капак или фолио на 200 градуса, докато водата изври и остане само на мазнина.
Сервира се с гарнитура от задушени зеленчуци или ориз.
Ястието е невероятно изискано и нестандартно и ако искате да направите впечатление – пригответе го!
Добър апетит!
Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"