Меню

Пролетна салата

3 март 2007 | 15:27 | Аз жената
Добави в любими
Пролетна салата

Приготвяне
Продукти:
1 зелена салата
1 връзка репички (5-6 бр.)
2-3 стръка пресен лук
2-3 стръка пресен чесън
1/2 краставица
1 връзка магданоз
1-2 суп. лъж. настърган пармезан
1-2 суп. лъж. зехтин
оцет, сол на вкус

Приготвяне:
Измийте и почистете зеленчуците. В дълбок салатен съд накъсайте на едро салатката. Нарежете на едро репичките, лука, чесъна, краставицата, магданоза. Разбъркайте. Полейте със зехтина, оцета, добавете сол на вкус. Отново разбъркайте. Поръсете с пармезан.

По желание можете да поръсите и с настъргани орехи или да добавите листа от пресен спанак вместо част от салатката.

Тази класическа пролетна салата освен че е вкусна е и много здравословна!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай