Меню

Пиле по баски

03.03.2007г. / 15 32ч.
Аз жената
Пиле по баски

Продукти:
1 пиле
2 глава лук
4 скилидки чесън
5-6 чушки
1 ч. ч. бяло вино
1/2 кг домати
дафинов лист
магданоз
1 ч. л. мащерка
4 с. л. олио
3 с. л. масло
5-6 лъжици брашно
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Пилето, разделено на порции, се панира в брашното. Доматите се режат на кубчета, чушките на лентички, чесънът се пресова. Пилето се пържи и се отцежда. Отделно се задушава лукът, чесънът, чушките, половината вино, доматите. След 5 мин. се добавя и останалото вино. Слагат се и подправките. Връща се пилето. Ястието ври на тих огън около 30 мин.


Коментирай