Меню

Кордон блю от пиле

30 април 2007 | 10:29 | Аз жената
Добави в любими
Кордон блю от пиле

Приготвяне
Продукти:
4 половинки обезкостени пилешки гърди
1 чаена лъжичка маргарин или краве масло
½ чаена чаша пилешки бульон от ½ кубче Галина Бланка
2 супени лъжици винен оцет
1/8 чаена лъжичка едро смлян черен пипер
4 тънки резена шунка
4 тънки резена кашкавал или други твърди сирена
200 г спанак

Приготвяне:
В тефлонов тиган разтопяваме маргарина или маслото. Запържваме пилешките гърди до златисто. Намаляваме огъня, похлупваме с капак и задушаваме. Засилваме огъня, прибавяме пилешкия бульон, оцета и черния пипер. Готвим без капак 1 минута. Сваляме от огъня, върху всяко парченце месо поставяме по 1 резен шунка и по 1 резен кашкавал. Похлупваме с капак, поставяме на огъня и оставяме така 3 минути, докато се разтопи кашкавалът.
Измиваме и почистваме спанака. Подсушаваме листенцата, поръсваме с малко оцет и отгоре поставяме пилешките гърди. Поднасяме със задушени или пържени картофи.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
мила ( преди 12 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
Васил ( преди 12 години )
Това не е кордон блю, а пилешка манджа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар