Продукти за 4 порции:
За бохчите:
150 г краве масло
1 чаена лъжичка сол
пакетче суха мая
200 г кисело мляко
200 г брашно
и малко вода, ако е необходимо
За плънката:
120 г зелени маслини без костилката
4 печени червени чушки
100 г цедено кисело мляко
150 г краве сирене
пресен джоджен
копър
шарена сол
зехтин за вкус (може и орехов зехтин)
За гарниране:
сладко от чушки,
сладко от орехи
и сладко от мента.
Начин на приготвяне:
Продуктите за бохчите се замесват в купа и се оставят около 30-40 мин. да втасат. След това в нагорещен намазнен тефлонов тиган се взима от сместа с черпак и се пържи всяка бохча до златисто. Приготвяне на плънката: нарязват се на колелца маслините и чушките на малки кубченца.
Размесват се с киселото мляко, сиренето, овкусяват се с подправките и се поливат със зехтина. Готовите бохчи се навиват на роленца заедно с плънката и се поставят в порционни чинии. Ако ви остане от плънката може да я поставите в чинията за канапе. Декорира се със сладката от орехи, чушки и мента.
ресторант “Хаджидрагановите къщи” – Илиян Илиев (главен готвач) www.kashtite.com