Начин на приготвяне:
Измиват се котлетите и се увиват в лентички от бекон. Подправят се с черния пипер, сол и сок от половин лимон и се оставят за около 40 мин. за да поемат подправките. Сварява се булгура в 800 мл вода. След това добре се отцежда и се оставя настрани. Нагрява се маслото в тиган и се запържват (запечатват) всеки от котлетите за около 2 минути от двете страни. Поставят се в тавичка, заливат се с виното и се пекат в предварително загрята фурна (180 градуса) за 10 – 15 минути. В мазнината, в която са изпържени котлетите, се задушават предварително бланшираният лапад и връзката пресен лук, нарязан на ситно. Прибавя се готовия булгур, подправките, остатъкът от сока на лимона и се смесват.
Оформят се канапета с помощта на рингове или формички и се поставят в порционните чинии. Поръсват се с шарена сол и се декорират с пресния магданоз. До тях се слагат готовите котлети и се гарнират със сладкото от чушки или лютеницата.
ресторант “Хаджидрагановите къщи” – Илиян Илиев (главен готвач) www.kashtite.com