Меню

Пиле с орехов сос

11 май 2007 | 09:46 | Аз жената
Добави в любими
Пиле с орехов сос

Приготвяне
Продукти:
1 пиле /около 1 кг/
1 литър пилешки бульон “Галина Бланка”
3 глави кромид лук
1-2 скилидки чесън
100 г млени орехови ядки
1 яйце, сол, млян черен пипер
50 г настърган кашкавал

Приготвяне:
Изчистваме и измиваме пилето и го слагаме в бульона да се вари. Прибавяме нарязания лук. Готовото месо изваждаме от бульона и обезкостяваме. Прецеждаме бульона, претриваме лука, добавяме счукания чесън и кипваме бульона отново. Слагаме орехите, смесени с предварително разбитото яйце. Бъркаме постоянно, посоляваме, добавяме настъргания кашкавал и пилешкото месо. Варим още малко, като бъркаме непрекъснато.
Сервираме ястието със задушени зеленчуци.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай