Бърза, лесна и много апетитна рецепта
Нужните продукти:
- спагети (количеството е по ваше желание)
- зеле
- моркови
- кисели краставички
- гъби
- кромид лук
- кашкавал
- масло
- сол и други подправки на вкус
Приготвяне:
Спагетите се сваряват във вряща подсолена вода, изцеждат се и се запържват с малко масло. Междувременно всички зеленчуци се нарязват на жулиени и се задушават по следният ред:
Лук, зеле, моркови, кисели краставички, гъби.
След като отделните компоненти са готови, спагетите и зеленчуците се разбъркват в тава, настъргва се кашкавал от горе и се слагат във фурна на умерена температура до добиване на червеникав цвят на кашкавала.
Малък съвет: ако искате храната да е по-здравословна, задушаването на зеленчуците може да стане и в микровълнова фурна с минимално количество мазнина.
Уверявам ви, че ястието е много вкусно или поне за любителите на спагетите.