Пиле по Мексикански
30.07.2003г. / 00 00ч.
Аз жената
Продукти:
1 пиле
1 чаша зехтин/олио/
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 чаша бяло вино
2 чаши бульон
1 дафинов лист
1 лъжица червен пипер
100 г бадемови ядки
10-12 зелени маслини
2-3 домата
Начин на приготвяне:
Изчистете 1 пиле и го нарежете на парчета. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете до зачервяване в 1 чаша зехтин/олио/ заедно с 1 настъргана глава лук и 2-3 скилидки чесън. Залейте ги с 1 чаша бяло вино и 2 чаши бульон и прибавете 1 счукан на прах дафинов лист и 1 лъжица червен пипер/за предпочитане е лют/. След като месото ври 1 час, прибавете 100 г счукани бадемови ядки, 10-12 зелени маслини и 2-3 домата, нарязани на дребно. Свалете яденето от огъня, когато се сварят доматите.