Продукти:
Крем:
1/2 л прясно мляко
1/2 пакетче (125 г) масло
1 ч. ч. захар
1 ванилия
издълбаното от сладките
Тесто:
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
1 ч. ч мед
5 и 1/2 ч. ч брашно
3 яйца
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ванилия
Приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта, прибавя се олиото, меда, содата и ванилията. Добавя се брашното и се омесва средно твърдо тесто. Правят се топчета (малко по-големи от орех) и се пекат. След изпичане се издълбават с нож и се пълнят с крема. Издълбаното от сладките се прибавя към крема. Може да се слепват по две, но може и всяко пълно с крем топче да се потопи в кокосови стърготини, шоколадови пръчици, шарени захарни пръчици смесени със стафиди и др. Украсата е според вкуса на всяка домакиня.