Продукти:
(за две порции)
240 г пенне,
100 г бекон,
доматен сос,
стар лук,
черен пипер,
Пекорино (италианско сирене на прах)
Приготвяне:
В 2 л вряща и подсолена вода слагаме 240 г пенне. Разбъркваме от време на време. В тиган сипваме малко зехтин и след минута прибавяме 100 г бекон (нарязан на кубчета) и щипка черен пипер ( така черният пипер се смесва с бекона по-добре и става по-вкусно!). Изчакваме докато беконът стане златист, за да прибавим лука, нарязан на ситно. Когато и лукът добие златен цвят се добавя доматеният сос (консерва), малко вода и сол. Задушаваме под капак на среден огън, като разбъркваме от време на време. Изцеждаме готовите пените от водата (спагетите са готови за 10-12 минути, но е най-добре да ги опитваме!) Изсипваме ги в соса и хубаво разбъркваме с дървена лъжица.
Сервираме готовите пене Amatriciana в две чинии. По желание може да се добави и малко от италианското сирене Пекорино.
Рецептата е предоставена от Пикадили.