Продукти:
1 шоколадово яйце
2 яйца
80 г захар
300 мл сметана
200 мл мляко
1 пакетче ванилия
1 с. л. брашно
1 пакетче желатин (5 г)
ягоди (малина, боровинка )
Приготвяне:
Разтворете желатина в хладка вода.
Нагрейте леко млякото заедно с ванилията. Свалете от огъня.
Разбийте жълтъците с част от захарта, добавете брашното и докато разбърквате непрекъснато, добавете млякото и отново върнете на огъня, докато кремът се сгъсти.
Към готовия крем прибавете разтворения желатин и разбъркайте добре. Охладете.
Добавете разбитите на пяна белтъци, после разбитата с останалата захар сметана.
Запълнете половинките на шоколадовото яйце с крема и сложете в хладилника.
Преди да сервирате украсете с ягоди.