Продукти:
По време на сезона, изпълнен с плодове и зеленчуци, можем да приготвим ястието с пресни такива. В случай че се намираме в зимния сезон можем да заменим зеленчуците със замразени по наш вкус, но не бива да забравяме, че се губят витамините и полезните свойства на зеленчуците.
1 малка тиквичка
2 моркова
2 супени лъжици грах (може да използваме от буркан или замразен)
2 супени лъжици царевица (замразена или от консерва)
5 чушки зелен или жълт фасул
1/2 патладжан
100 г сирене или кашкавал
1/4 глава лук
2 гъби (може и стерилизирани)
1 супена лъжица Маги вълшебен вкус – 10 зеленчука.
стръкче магданоз и един домат за украса (може да използвате и маслини).
Приготвяне:
Тиквичките и патладжана се нарязват на колелца, а морковът - на кубчета. Фасулът се чупи с ръце на по-малко парченца, а лукът се реже според предпочитанията. Слага се всичко в една малка тавичка и се добавя малко вода + 1 супена лъжица Маги вълшебен вкус. Поставя се в загрята фурна и в зависимост от използваните зеленчуци са необходими между 20 и 30 минути. След като водата се поеме от зеленчуците се добавя настъргания кашкавал или сирене и се оставя за още 5 минути да се запече. При сервиране може да украсите с шайба домат, маслина и магданоз.
Рецептата е от конкурса "Здравословно и вкусно".
* * *
Ризото със зеленчуци
Пилешки флейки
Пълнени чушки, печени с картофи
Телешки котлети с шунка и вино