Меню

Пиперки, пълнени с ориз на фурна

15.09.2008г. / 10 51ч.
Аз жената
Пиперки, пълнени с ориз на фурна

Измиваме 1 кг широки пиперки, изчистваме им семето и посоляваме леко отвътре. Нарязваме 5-6 глави лук и го слагаме да се пържи в 2 кафени чаши олио заедно с 1-2 моркови, настъргани на едрото ренде. Посоляваме на вкус и щом поомекне лукът, прибавяме 1 пълна чаша ориз, 2-3 пиперки, нарязани на дребно, 3-4 картофи, нарязани на кубчета, както и настъргана вътрешност на 4-5 червени домата, на които сме нарязали месестата повърхна част на кръгчета за капачета на пиперките, прибавяме и 1 връзка магданоз, нарязан на ситно, разбъркваме сместа и пълним пиперките, като оставяме място да набъбне оризът. Нареждаме пиперките в тавичка, наливаме вода, която да ги покрие до половината, и печем на фурна. След като се опекат, можем да ги залеем с 2-3 яйца и 1 чаша прясно и кисело мляко.
В такъв случай трябва да ги поднесем топли, а когато са без поливка, са много вкусни поднесени студени. По същия начин приготвени, пиперките можем да ги наредим в тенджера и сварим на умерен огън, вместо да ги печем на фурна.

Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно

* * *

Пиперки по панагюрски

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
alex ( преди 12 години )
otvori edin u4ebnik po tehnologiq na qstiqta i 6te vidi6 za6to luka se zapyrjva naj-napred
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Виолета ( преди 12 години )
Много пържене и защо след като лука е най-нежният зеленчук за термична обработка първи се класира за тигана?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар