Мелничарски стек
25.11.2008г. / 08 55ч.
Аз жената
Продукти за 4 порции:
по 200 г пилешко филе, телешко филе или шол и свинско филе
1 стрък праз
олио
400 г готово тесто
сос от манатарки
За марината:
вино, черен пипер, олио
Приготвяне:
Телешкото филе се маринова. След това и трите вида меса се жарват на скара, плоча или тиган, колкото да се запекат. Готовото тесто се разстила в тавичка. В средата се редят на пластове трите вида меса. Между тях се поставя задушеният в олио и малко вода праз, нарязан на филийки. Завива се отгоре с тестото на четири като плик и се пече във фурна до зачервяване. Полива се със сос от манатарки или топено сирене.
* * *
Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза”