Портокалова торта
04.12.2008г. / 08 46ч.
Аз жената
Продукти:
300 г бишкоти
3 портокала
150 г масло
200 г пудра захар
2 яйца
Приготвяне:
Един портокал се изцежда и бишкотите се потапят в сока му. Половината от тях се редят в тортена форма. Върху тях се слага 1/3 от крема, който се приготвя от разбитото със захарта масло, към което един по един са прибавени жълтъците и белтъците, предварително разбити на сняг. Към този крем се добавя и сокът от половин портокал. Върху пласта крем се редят и останалите бишкоти, а върху тях отново се слага крем. Преди тортата да се поднесе, се декорира с резенчета портокал и е добре да се изстуди в хладилник.
* * *
Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза”